1.Talp: A talp trigger pontjai a talpboltozat mentén találhatók, különösen az ív és a sarok közötti területen. Ezek a pontok általában a lábfej fájdalmával, a sarokfájdalommal és a fasciitis plantar esetében okoznak fájdalmat.

2. Achilles-ín: A lábszár hátsó részén, az Achilles-ín közelében található trigger pontok fájdalmat okozhatnak az Achilles-ínban és a bokában. A fájdalom különösen akkor jelentkezhet, ha az Achilles-ín megerőltetésével járó tevékenységet végzik.

3. Boka: A boka külső oldalán található trigger pontok a bokafájdalmat és a bokasérüléseket okozhatják.

4. Lábszár: A lábszár belsejében található trigger pontok a sípcsont szindróma vagy a shin splints tüneteit okozhatják, amelyek fájdalmat okoznak a lábszár belső oldalán.

5. Hátulsó comb: A hátulsó comb trigger pontjai fájdalmat okozhatnak a farizomban és a hátsó combban. Ezek a pontok gyakran a hosszú ülő helyzetből eredő feszültséggel és a túlzott testmozgással kapcsolatosak.

6. Lábujjak: A lábujjak között található trigger pontok fájdalmat okozhatnak a lábujjakban és a lábujjak közötti területen. Ezek a pontok általában akkor alakulnak ki, amikor a lábujjak túl szorosan vannak egymáshoz szorítva, például magas sarkú cipőben vagy túl szűk cipőben viselve.

Fontos megjegyezni, hogy a trigger pontok fájdalma és kellemetlensége gyakran más testrészekbe is kisugározhat. Ha rendszeres vagy erős fájdalmat tapasztal a lábakban vagy más testrészeken, akkor érdemes lehet szakemberrel konzultálni a kezelés lehetőségeiről!

Amikor dr. Lang Péter ortopéd sebész, főorvos az orvosegyetemre járt még nem tanultak semmit a lágylézer terápia lehetőségeiről, gyógyító hatásáról. Ennek megfelelően alakult az első találkozása a lézeres orvoslással. Finoman fogalmazva: nem hitt benne. Lézer-szkeptikusból mára a Safe Laser készülékek tudatos alkalmazója, használója lett. A hogyanról, a tapasztalatairól és a Safe Laserben rejlő potenciálról is beszélt. 

A nagypapa évek óta fájdalomcsillapítókkal élt, nem tudta átaludni az éjszakákat, csak bottal bicegett el a közeli boltba. Aztán néhány hét alatt megváltozott az élete. Igaz, a lányának ez azt jelentette, hogy vehetett egy újabb Safe Laser 500-as infra készüléket. Szabó Letícia mondta el, hogyan lett egy Safe Laser 500-asból kettő a családban.

Ferenc életében 2011. augusztus 5-én jött el a nap, ami után már semmi nem úgy működött, mint korábban, 57 éves volt akkor.

Besenyei Péter szerencsés alkat, laza izomzatának is köszönhetően elkerülték a sérülések, túl a hatvanon is lemegy spárgába, nyakába veszi a lábát. Amikor júniusban meglátogattuk őt Rózsa Tamással, a pilóta legenda, a ’Red Bull Air Race keresztapja’ azért elárulta, hogy használta már a Safe Laser készülékét és Tünde párjának köszönhetően a házipatikájuk legfontosabb része lett. Rengeteget kérdeztek Tamástól a Safe Laser Technológiáról, de a végén kicsit mi is kíváncsiskodhattunk.

safelaser

Nem kell ahhoz komoly sérülés, hogy egy élsportoló megértse, mit jelenthet neki, ha a felszerelései között van egy Safe Laser készülék – rendszeres használat esetén folyamatosan hozzájárul a megterhelő edzések, versenyek utáni regenerálódáshoz és egy esetleges sérülés esetén azonnali segítséget biztosíthat. Egy 15 éves tornász és az édesanyja úgy gondolta, a legjobb befektetés, ha a MOL Tehetségtámogató Programtól kapott összegből egy Safe Laser 500-as készüléket vesznek.