A nagypapa évek óta fájdalomcsillapítókkal élt, nem tudta átaludni az éjszakákat, csak bottal bicegett el a közeli boltba. Aztán néhány hét alatt megváltozott az élete. Igaz, a lányának ez azt jelentette, hogy vehetett egy újabb Safe Laser 500-as infra készüléket. Szabó Letícia mondta el, hogyan lett egy Safe Laser 500-asból kettő a családban.

„Július elején két okból vettem a Safe Laser 500-as készüléket a közvetlen családomnak. Elsősorban az egyik lányomra gondolva, aki sportol és előfordul húzódás, szakadás, ami a felkészülés alatt, meg versenyeken elég kellemetlen. A másik, hogy a négy lányomból kettő, hozzám hasonlóan fülfájós.   

Apukám elmúlt már 80 éves és hosszú ideje szenvedett a térdével, nagyon komoly fájdalmat okozott neki, folyamatosan fájdalomcsillapítót szedett. Úgy voltam vele, hogy a mi problémáink inkább az iskolaidőszakban szoktak előjönni, így, amikor meglátogattuk a szüleimet július végén, elvittem magammal, hogy odaadjam neki, próbálja ki, mert most tudom nélkülözni. Abban maradtunk, hogy 2-3 hétig lehet nála. Egy hét múlva mentem megint hozzájuk és mondta nekem, hogy ezt a készüléket én innen el nem viszem. A spórolt pénzükből adnak nekem és abból vegyek egy másikat, mert ez neki annyira jó.

Gyorsan jöttek az eredmények neki, nagyon következetesen kezelte magát. Gyakorlatilag egy hét után végigaludta az éjszakát, előtte minden éjszaka felkelt a fájdalom miatt, akár többször is. Abbahagyta a fájdalomcsillapító gyógyszereit, azóta sem szedi. Az utóbbi időben ő szinte már csak bottal járt.

Egy borsodi faluban laknak. A közeli lottózóba még elsántikált, de a közértig nem tudott elmenni. Három hét után bot nélkül el tudott menni a lottózóba megállás nélkül és mostanra, szintén egy szuszra elmegy a kétszer akkora távolságra lévő ABC-be. Emelkedőre csak úgy tudott feljutni, hogy az egyik lábát mindig a másik mellé tette. Most váltott lábbal, bot nélkül, nem megállva megy fel a kertjében. Nagyon komoly változás történt pár hét alatt az életében. Anyukám mesélte korábban, hogy gyakran mondogatta, minek él, amikor csak a fájdalom van az életében. Megszűnt a folyamatos fájdalma, jobb a kedve és drasztikusan javult az életminősége.  

Augusztus második felében a bátyámék elkérték tőle egy hétre a Safe Lasert, mert hallották, hogy mennyire hatásos és náluk is vannak problémák. Mikor visszakapta, azt mondta, hogy ő soha többet nem adja oda senkinek, mert annyira hiányolta, megérezte, hogy nem kezelte folyamatosan magát. Nagyon szereti. Vettem neki egy második akkumulátort, így a töltés miatt sem kell várnia. Élete alapvető részévé vált. Ha hívom anyukámat, azt szoktam mondani, hogy van édesapukám és a legjobb barátja.  

Anyukám is elkezdte használni, ő az ujjait kezeli vele, mert nagyon be voltak állva és sokkal jobb lett. Én már viszem magammal mindenhova. Táborban voltam, ahol túráztunk minden nap. Az egyik hölgynek megrándult a bokája. Mondta, hogy ő most 1-2 napig biztos nem tud jönni velünk túrázni, mert bedagadt és fájt. Odaadtam neki, hogy kezelje magát. Ő is tovább csinálta, de 1-2 óra múlva lelohadt a duzzanat és másnap jött túrázni. Én egyébként pont sportsérülésekre és a fülre vettem meg. Mindenkinek csak ajánlani tudom”- mondta Szabó Letícia.