A Safe Laser lágylézer terápia segítségével felgyorsítható az amputáció utáni sebgyógyulás és a felfekvések kezelése.

Az amputáció a testrészek, legtöbb esetben a végtagok eltávolítását jelenti. Ez egy igen drasztikus beavatkozás, vannak azonban olyan esetek, amikor sajnos nem elkerülhető. Az amputálást követő felépülés sarkalatos pontja a gyors sebgyógyulás. Ez azonban nem minden esetben zökkenőmentes, gyakran ugyanis a seb elfertőződik. A Safe Laser igen hatékony segítség a beavatkozást követő sebgyógyulás és a felfekvés kezelése során. Blogposztunkban bemutatjuk azt a kutatást, amely ezt orvosilag is igazolja!

 

Mi az az amputáció?

Az amputáció egy sebészeti eljárás, amely során eltávolítják a beteg testrészeket. Alapvetően két fő oka lehet, az egyik a baleset, a másik pedig valamilyen betegség. Ma már igen ritka esetben végeznek baleset miatt amputációt, ez annak köszönhető, hogy a mentési technológia fejlettsége nem indokolja ezt a drasztikus beavatkozást.

A tervezett amputációk hátterében legtöbbször valamilyen krónikus betegség szövődménye áll, mint például a cukorbetegség, vagy a veseelégtelenség. Primer okként kell megemlíteni a súlyos fokú érszűkületet.

 

 

Az amputáció során az orvosok arra törekednek, hogy a lehető legkisebb részt távolítsák el. A pontos hely meghatározása során figyelembe veszik azt is, hogy a művégtag viselése hogyan lehet kényelmes. A beavatkozás során az izmokat rögzítik a csonthoz, az idegeket bedolgozzák. A sebre speciális kötés kerül, ami formálja a csonkot, előkészíti a művégtag, a protézis viselésére.

 

A műtét utáni seb gyógyulása nem minden esetben zökkenőmentes, sok esetben fertőződik el a seb, ami a regeneráció szempontjából hátrányos. A következőkben egy kutatást mutatunk be, amelyben a Safe Laser hatását vizsgálták az alsó végtagi amputációt követő sebgyógyulási zavar és a felfekvés kezelésében.

 

A Safe Laser hatásosságának vizsgálata

A kutatást a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Rehabilitációs és Krónikus Utókezelő Intézetében végezték olyan betegek körében, akik felfekvéssel és alsó végtagi amputációt követő sebgyógyulási zavarral küzdöttek.

 

A lézeres kezelés már évtizedek óta bevett módszer a fekélyek, nehezen gyógyuló sebek kezelése során. A lágylézer biostimulációs hatásának köszönhetően fejti ki regeneráló és gyulladáscsökkentő hatását.

 

A kutatás során a Safe Laser 1800 (808 nm hullámhosszú) infravörös szórt lézerfényt alkalmazták. A kontroll csoport, vagyis, akik nem kaptak Safe Laser kezelést, az alábbi terápiában részesültek: sebtoilette és okos kötszer. A vizsgálati csoportban legalább heti 3 alkalommal, kezelési pontonként 1-3 percig kaptak lágylézer kezelést a Safe Laser 1800 készülékkel. A vizsgált 4-8 hét alatt összesen 12-20 kezelés történt.

 

Nézzük, milyen eredményeket értek el!

 

Az eredmények

Az eredmények igazolták a Safe Laser orvostechnikai eszköz hatásosságát. Azok a betegek, akik Safe Laser kezelést is kaptak a hagyományos kezelések mellett, jelentős javulást mutattak azokhoz képest (kontroll csoport), akiket nem kezeltek a Safe Laserrel.

 

A lágylézer terápiában résztvevők esetében a sebszélek jelentős számban gyulladásmentessé váltak, a gyulladás jelei pedig csökkentek. A sebek fizikális dimenziói is jelentősen lecsökkentek, a sebek mélysége javult. A Safe Laserrel kezeltek közül csupán egyetlen esetben mutattak ki kisebb javulást, 90%-ban a javulás jelentős volt. Összehasonlításképp: a kontroll csoportban csak egyetlen olyan beteg volt, akinél ugyanannyi idő alatt a sebméret csökkent.

 

A Safe Laser biztonságos orvostechnikai eszköz a lágylézer erejét felhasználva fejti ki hatását. A magyar fejlesztésű lézerfény terápiás készülék óriási előnye, hogy nem kizárólag kórházi körülmények között használható biztonságosan, hanem akár otthona kényelmében is. Gyorsítja a gyógyulási folyamatokat, csillapítja a fájdalmat, csökkenti a gyulladást, a duzzanatot, javítja a vér- és nyirokkeringést és serkenti a sérült idegek regenerációját.

 

Kiválóan alkalmazható nemcsak az amputáció utáni sebek és a felfekvések esetében, hanem a mozgásszervi betegségek, sportsérülések, bőrproblémák, fogászati panaszok, kozmetikai problémák, cukorbetegség, légúti gyulladások és fülpanaszok esetében is.

 

Legyen a Safe Laser a család orvosa – Ismerje meg a Safe Laser készülékeket!